ir. Erik Bartelds

Belgisch octrooigemachtigde, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Partner

Specialisme

Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, Werktuigbouwkunde

Profiel

Binnen Arnold & Siedsma is Erik verantwoordelijk voor het opstellen van octrooiaanvragen op het gebied van apparatenbouw, voertuigtechniek, landbouwmachines, kunstgras en verpakkingen voor consumentenproducten.
Erik heeft veel ervaring met verleningsprocedures bij het Europees Octrooibureau op het gebied van lucht-en ruimtevaarttechniek, algemene mechanica, civiele techniek, voertuigtechniek en software. Hij is betrokken bij een groot aantal oppositie- en beroepszaken, waaronder die voor een grote Amerikaanse vliegtuigbouwer.
Sinds 2004 wordt die vliegtuigbouwer geconfronteerd met bezwaar tegen zijn Europese octrooien. Die worden ingediend door een grote Europese concurrent. In deze oppositieprocedures treedt Erik regelmatig, en met succes op voor de Amerikanen, die daardoor hun economisch belangrijke octrooiportefeuille in Europa kunnen handhaven.
Erik studeerde Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Belangrijke aandachtsgebieden daarbij waren aerodynamica, vliegmechanica, besturingssystemen, voortstuwingssystemen en constructies en materialen.

Anderen over Erik

Snel van begrip, creatief, vasthoudend.


Overige specialisten