Octrooi -en merkenbureau in Hasselt

Over Arnold & Siedsma

Arnold & Siedsma, met 12 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, is een full service dienstverlener op het gebied van intellectueel eigendom. Onze octrooi-, merken- en modellengemachtigden en intellectueel eigendom advocaten houden zich dagelijks bezig met het beschermen en handhaven van intellectuele eigendomsrechten. Deze eigendomsrechten kunnen betrekking hebben op talloze onderwerpen, bijvoorbeeld de werking van technologische innovaties, zoals nieuwe machines, producten en processen en op het uiterlijk of design van producten.

Bij Arnold & Siedsma geloven we in maatwerk. Dat ziet u ook terug in onze werkwijze.

Onze expertise

Voor het beschermen van uw intellectueel eigendom zijn wij een fullservice dienstverlener met oog voor uw commercieel belang. Ook onze technische kennis, persoonlijke communicatie en een wereldwijd netwerk kenmerken onze dienstverlening.

Fullservice dienstverlener

Arnold & Siedsma is een fullservice dienstverlener. Hiermee bedoelen we dat we alle disciplines in huis hebben. Onze octrooigemachtigden, merken- en modellengemachtigden en advocaten werken nauw samen. Al onze advocaten hebben zich gespecialiseerd in het (internationaal) intellectueel eigendomsrecht. Wij kunnen voor onze cliënten een team vanuit meerdere disciplines samenstellen en het overdragen van een probleem of vraagstelling naar een andere discipline vindt snel, geruisloos en zonder onnodige kosten plaats. Door deze samenwerking neemt Arnold & Siedsma met haar dienstverlening een unieke positie in. Dit om u te verzekeren van een maximale juridische bescherming.

Oog voor uw commercieel belang

Het beschermen van uw innovatie is van grote economische waarde, maar blijft een kostbare aangelegenheid. Daarom hechten we bij Arnold & Siedsma veel belang aan duidelijke communicatie vooraf, tijdens de diverse procedures en na afloop daarvan. We verliezen uw commerciële belangen niet uit het oog en houden de lijnen kort en persoonlijk.

Persoonlijke dienstverlening

Bij Arnold & Siedsma is het aanvragen van bescherming niet het hoogste doel. De bescherming moet effectief zijn. Alleen dan behaalt u de gewenste toegevoegde waarde. Ook voor een objectief advies omtrent het wel of niet aanvragen van bescherming kunt u terecht bij één van de octrooigemachtigden van Arnold & Siedsma.

De lijnen met onze specialisten zijn kort en persoonlijk. Omdat persoonlijke dienstverlening hoog in het vaandel staat, verlenen wij onze service graag dicht bij de klant. Arnold & Siedsma heeft vestigingen verspreid over heel Nederland en België, zodat u altijd de beschikking heeft over een specialist bij u in de buurt. Bij Arnold & Siedsma krijgt u één of twee vaste accountmanager(s). Zij hebben door de langdurige relatie kennis van uw bedrijf en strategie en zijn in staat om met een korte uitleg van u het juiste advies voor uw bedrijf te geven, in lijn met uw meerjarenplanning. Uw accountmanager zal op regelmatige basis contact met u hebben.

Wereldwijd netwerk

Arnold & Siedsma heeft de expertise in huis om uw idee optimaal te beschermen in alle delen van de wereld. Wij kunnen u helpen met de aanvraag en het verkrijgen van een octrooi tot een actieve bewaking en handhaving van uw rechten, zowel in Europa als ver daarbuiten. We hebben daarvoor een eigen kantorennetwerk in Europa en hechte samenwerkingsverbanden met soortgelijke kantoren in ondermeer de Verenigde Staten en Azië. Het stelt ons in staat wereldwijd effectief te opereren op het gebied van octrooien en andere vormen van intellectueel eigendom.

Technische kennis

Arnold & Siedsma heeft specialistische kennis in huis op vrijwel elk technisch gebied. Met meer dan vijftig octrooigemachtigden onder één dak treft u bij Arnold & Siedsma altijd een gesprekspartner met het juiste specialisme. Deze technische kennis staat garant voor het optimaliseren van uw rechten.

Geografische nabijheid verleningsinstanties

Arnold & Siedsma heeft kantoren nabij de twee hoofdvestigingen van het Europees Octrooibureau, het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom en het agentschap NL. Dankzij onze kantoren bij het Europees Octrooibureau (European Patent Office) in München en Den Haag kunnen wij gemakkelijk mondelinge zittingen bijwonen en andere procedurele werkzaamheden verrichten. Doordat we in de directe nabijheid van beide vestigingen van het Europees Octrooibureau werkzaam zijn, kunnen de lijnen met de Europese Examiners kort zijn en is een informeel persoonlijk gesprek met een Examiner snel gevoerd indien dat nodig is om voor u een verleningsprocedure vlot te trekken.

Ditzelfde geldt voor de verlening van merken. Ons kantoor in Den Haag ligt om de hoek bij het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom. Wij investeren in het contact met de personen die bij deze instanties werkzaam zijn met als doel de procedures zo snel en succesvol mogelijk te laten verlopen.

Eindredacteur

Arnold & Siedsma is verantwoordelijk voor de eindredactie van de internationaal bekende “Manual for the Handling of Applications for Patents, Designs and Trademarks Throughout the World”. Dit werk is ook bekend onder de naam “Manual Industrial Property”, of simpelweg “Het Bruine Boek”.

ISO 9001 certificering


Onze dienstverlening is er al 100 jaar op gericht een betrouwbare partner te zijn voor onze cliënten voor alle vragen die zij hebben over intellectueel eigendom. Sinds 2015 zijn wij het eerste grote Nederlandse IP-bureau met buitenlandse vestigingen dat het ISO 9001 certificaat heeft. Het certificaat is geldig voor al onze kantoren, zowel de Nederlandse als de buitenlandse vestigingen. Wij zijn trots op onze ISO 9001 certificering, omdat die aangeeft wat wij als kantoor belangrijk vinden; zeg wat je doet, doe wat je zegt, bewijs het.


Onze specialisten

Meer over Arnold & Siedsma