Alex Kamphuis MSc

Belgisch octrooigemachtigde, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde

Specialisme

Granulaire Media, Werktuigbouwkunde

Profiel

Alex is in 2016 gestart als octrooigemachtigde in opleiding bij Arnold & Siedsma. Sinds 2019 is Alex geregistreerd als Nederlands octrooigemachtigde. Alex werkt voor klanten uit veel verschillende markten, variërend van wetenschappelijk georiënteerde engineering bureaus tot toeleveranciers van de auto-industrie. Alex heeft in teamverband zaken behartigd voor zowel eenmansuitvinders, mkb’ers als multinationals.

Voor zijn tijd als octrooigemachtigde in opleiding werkte hij als onderzoeker bij het German Aerospace Center (DLR) en als vennoot bij een studenten adviesbureau. Zijn afstudeeronderzoek bij de Multiscale Mechanics groep van de Universiteit Twente en de Granular Group van het DLR over niet-lineaire drukgolven in granulaire media omvatte onder meer simulaties en experimenten in een zwaartekrachtloze omgeving (paraboolvluchten).

Tijdens zijn studie heeft Alex gewerkt aan een diverse open source software pakketten waaronder een front-end voor een robotica framework wat een publicatie in een Springer boek heeft opgeleverd (Dec. 2016). Hierdoor heeft hij verder nog ervaring opgedaan met het gebruik van quadcopters in collaboratieve systemen, waarover ook zijn bacheloropdracht ging.

Anderen over Alex

Snel, Slim, Enthousiast


Overige specialisten