Profiel

Remco is een specialist in intellectueel eigendom en commerciële contracten met meer dan 25 jaar ervaring. Vertrouwd adviseur. Internationaal erkend. Sterk aanbevolen door klanten dankzij zijn praktische en snelle aanpak, grondige juridische kennis en cutting-edge advies op maat van zijn klanten. Goed begrip van hoe interne juridische teams werken. Diepgaande kennis van internationale ontwikkelingen in de markt. Responsief, accuraat en commercieel; resultaatgericht en oplossingsgericht; besluitvaardig en in staat om goed te presteren onder druk; goed georganiseerd, sterk oog voor detail, terwijl hij toch een vogelperspectief weet te behouden. Teamplayer, makkelijk benaderbaar en weet de menselijke maat te behouden.

Remco heeft een bijzondere focus op consumer goods, fashion & luxury, food & beverages, leisure & hospitality en automotive/mobility cliënten. Hij heeft ruime ervaring met nationale en internationale algemene commerciële contracten en aansprakelijkheidskwesties, inclusief strategisch haalbaar advies, onderhandelen en procederen. Hij is gespecialiseerd in de bescherming (inclusief portfoliobeheer), verwerving, commercialisering (alle soorten samenwerkingsverbanden) en handhaving van IE en aanverwante rechten, IE-gedreven fusies, overnames en joint ventures. Zijn belangrijkste werkterreinen zijn merkenrecht, handelsnaamrecht, industrieel ontwerprecht en auteursrecht en hij adviseert ook over kwesties met betrekking tot sponsoring, entertainment, reclame, marketing en corporate communicatie, bescherming van bedrijfsgeheimen en oneerlijke concurrentie.

Remco staat al jaren in de Legal 500 EMEA en Chamber Global en wordt vanaf 2020 door de WTR (World Trademark Review) erkend als ‘Global Leader’. Volgens WTR 1000 (2021): in de woorden van een cliënt: “Ik ken Remco als een betrouwbare, responsieve, analytisch scherpe en echte professional die niet bang is om een stapje extra te zetten om een passende oplossing te vinden. Hij ziet altijd het grotere plaatje, combineert dat met gedegen juridisch en industrieel inzicht en geeft zeer goed strategisch advies”. Remco werd vanaf 2015 door MIP (Managing Intellectual Property) erkend als IP en Trade Mark Star. Zijn cliënten beloonden hem met een ‘Client Choice Award’ voor de categorie Intellectueel Eigendom – Handelsmerken voor Nederland in 2021, 2018 en 2012.


Overige specialisten