Arnold & Siedsma, Sector, Software

Software

Met de ontwikkeling van software is doorgaans veel tijd en geld gemoeid. Aansluitend vraagt de marketing van de nieuwe software aanzienlijke investeringen om het product verkocht te krijgen. Helaas zijn er wereldwijd digitale kapers op de kust: bedrijven of particulieren die zonder toestemming van de ontwikkelaar of zonder betaling van een vergoeding software illegaal gebruiken, kopiëren of verspreiden. Door de bescherming van uw software vooraf te regelen, staat u een stuk sterker.

Softwarebescherming

Softwarebescherming speelt zich af op het snijvlak van een aantal rechtsgebieden, waaronder het octrooirecht en het auteursrecht. Ook het overeenkomstenrecht kan een rol spelen. Het onderzoek welk recht in uw geval het meest geschikt of van toepassing is, is het werk van onze specialisten. Arnold & Siedsma staat u graag bij als het gaat om de bescherming van door u ontwikkelde software. Afhankelijk van de aard en potentiële reikwijdte van uw softwareproduct zoeken wij graag uit welke bescherming of welke combinatie van octrooirecht en andere rechtsgebieden in uw geval de voorkeur verdient.

Onze kennis van softwarebescherming

Vooraf de bescherming van uw software regelen is zeer belangrijk: als u uw nieuwe softwareproduct in de publiciteit of op de markt brengt voordat uw rechten zijn vastgelegd of deponering heeft plaatsgevonden, verliest u uw kansen op effectieve bescherming. Veel softwareontwikkelaars vragen zich af of hun software te beschermen is en zo ja, hoe. Hier is niet altijd een eenduidig antwoord op te geven. De gemachtigden van Arnold & Siedsma helpen u graag bij het verkrijgen van de optimale bescherming van uw softwareproducten.

Zoekt u een team van specialisten binnen de chemie & farmacieelektrotechniek & fysicawerktuigbouwbiotechnologie & food of materialen? Ook dan kan een team van specialisten u maximale juridische bescherming van uw intellectueel eigendom bieden.


Onze specialisten

Meer over Arnold & Siedsma