Youri De Groote MSc

Belgisch octrooigemachtigde, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde

Specialisme

Elektromechanica, Energie, Software, Thermodynamica

Specialisme

Octrooien voor software, Intellectueel Eigendomsrecht voor AI in biowetenschappen, Software, in computers geïmplementeerde uitvindingen, AI

Profiel

Youri De Groote is een Europees, Belgisch en Nederlands geregistreerd octrooigemachtigde. Zijn expertise ligt in het ontrafelen van de complexiteit van softwareoctrooien, met name op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en de toepassing ervan in cruciale gezondheidszorgdomeinen zoals biotechnologie, medische technologie en chemie.

In de biotechnologie heeft Youri bijvoorbeeld verschillende klanten geholpen bij het beschermen van hun software-innovaties op het gebied van genetische analyse en interpretatie, waardoor ze nieuwe behandelingen konden ontwikkelen voor ziekten zoals kanker of de ontdekking en ontwikkeling van medicijnen konden versnellen. In MedTech heeft Youri verschillende start- en scaleups geholpen bij het beschermen van hun innovaties, variërend van AI-ondersteunde diagnostiek, administratieve oplossingen en draagbare en monitoring apparaten.

Met een pragmatische en kwalitatieve benadering van intellectueel eigendom stimuleert Youri innovatie en beschermt hij intellectueel eigendom in het snel evoluerende landschap van technologie en gezondheidszorg. Hij biedt ondersteuning aan een divers scala aan cliënten, waaronder MKB-bedrijven en multinationals.

Youri zet zich in om zijn cliënten de best mogelijke ervaring te bieden en hen te helpen navigeren door de complexe wereld van het octrooirecht.

Anderen over Youri

Leergierig, kritisch, efficiënt


Overige specialisten