Roel Joxhorst MSc

Belgisch octrooigemachtigde, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde

Specialisme

Elektrotechniek, Fysica, Werktuigbouwkunde

Profiel

Als Nederlands en Europees octrooigemachtigde staat Roel uitvinders en bedrijven (startups, MKB’ers en multinationals) bij in alle aspecten van octrooiverlening.

Zijn ervaring omvat het opstellen van octrooiaanvragen, het vervolgen van octrooiaanvragen bij het EOB, oppositie, Freedom-to-Operate (FTO), en het adviseren over octrooieerbaarheid, (on)geldigheid en inbreuk.

De technologische gebieden waarin hij ervaring heeft zijn onder andere:
– werktuigbouwkunde;
– natuurkunde;
– quantum computing (bijv. quantum cryptografie, quantum netwerken)*;
– software;
– ruimtevaarttechniek; en
– elektrotechniek.

*Roel heeft een master in theoretische natuurkunde afgerond. De specialisatie van zijn master in theoretische natuurkunde was “Quantum Universe”, waarin de nadruk ligt op de relaties tussen theoretische natuurkunde, deeltjesfysica en astronomie in de studie van de natuur op verschillende schalen. Tijdens zijn bachelor en master volgde Roel een aantal vakken gerelateerd aan kwantumcomputers, bijvoorbeeld: kwantummechanica 1 en 2, elektronica en signaalverwerking, statistische mechanica en geavanceerde kwantummechanica. Tijdens deze vakken verwierf hij een grondig begrip van kwantummechanica. Daarnaast volgde Roel lezingen over kwantumcryptografie.

Anderen over Roel

Breed geïnteresseerd, toegewijd, analytisch


Overige specialisten