dr. ir. Age Raukema

Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Partner

Specialisme

(bio)medische beeldvorming, Biofysica, Fysica, Halfgeleidertechnologie, Luchtvaart- en ruimtevaarttechniek, Machinebouw, Medische technologie, Nanotechnologie, Natuurkunde, Optische sensoren, Printsystemen, Thermodynamica, Transport, Tuinbouw

Profiel

Age is Nederlands en Europees Octrooigemachtigde. Hij heeft technische natuurkunde gestudeerd, gevolgd door wetenschappelijk onderzoek en een promotie op het scheidingsvlak van natuur- en scheikunde.

Sinds 2023 is hij werkzaam bij Arnold & Siedsma. Zijn carrière op het gebied van octrooien startte in 1996 na zijn wetenschappelijke onderzoek bij een octrooikantoor in Amsterdam, waarna hij in 1999 overstapte naar de octrooiafdeling van ASML, ’s werelds grootste leverancier van high-tech lithografiemachines die door de halfgeleiderindustrie worden gebruikt voor het maken van IC’s (chips). Van 2010 tot 2023 was hij als Europees en Nederlands octrooigemachtigde werkzaam vanuit de vestiging Eindhoven van een ander groot Nederlands octrooikantoor, en vervolgens bij Arnold & Siedsma.

Hij voelt zich thuis in diverse technische disciplines die het terrein bestrijken van onder meer fysica, chemie, werktuigbouw en mechatronica, zoals onder andere machinebouw, waterstofopslag, ooglenzen, offshore, verpakking, automotive, huishoudelijke apparaten, etc. Hij beschikt over een brede ervaring binnen een grote verscheidenheid aan industrietakken in het opstellen en indienen van octrooiaanvragen en de wereldwijde verleningsprocedures hiervan, het adviseren omtrent (mogelijke) inbreukkwesties, risico-inschatting met betrekking tot intellectueel eigendom (IE), vrijgave-adviezen, octrooigeschillen, en het managen van een octrooiportfolio in een internationale omgeving.

Zijn expertise omvat verder het evalueren van uitvindingen en octrooiportfolio’s, het formuleren van een IE-strategie in overeenstemming met de business strategie, en het tot stand brengen van procedures voor het veiligstellen van IE-assets.

Anderen over Age

Praktisch, cliëntgericht, analytisch


Overige specialisten