ir. Paul Hylarides

UPC Representative, Belgisch octrooigemachtigde, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Partner

Specialisme

Computertechniek, Elektrotechniek, Fysica, Medische technologie, Werktuigbouwkunde

Profiel

Als fysicus (TU Delft 1991) en Europees octrooigemachtigde is hij van mening dat een advies niet alleen vanuit een technisch en juridisch standpunt uitstekend moet zijn, maar dat ook de bedrijfseconomische aspecten niet mogen worden vergeten. Adviezen dienen immers voor de cliënt ook commercieel bruikbaar te zijn.

Paul houdt zich voornamelijk bezig met het beschermen van uitvindingen op het gebied van fysica en elektrotechniek. Hij heeft specifieke expertise op het gebied van informatie- en communicatietechnologie, software, medische toepassingen, optica, seismic data processing, nanotechnologie (inclusief micro-fluïduminrichtingen en halfgeleiders) en mechanica.

Daarnaast heeft Paul veel ervaring met het voeren van oppositieprocedures bij het Europees Octrooibureau om een octrooi te verdedigen of nietig te laten verklaren. Hij is bijzonder sterk in het voeren van mondelinge hoorzittingen. Met grote overtuigingskracht heeft hij in meerdere nationale en internationale zaken successen geboekt, onder andere door de afwijzing van een octrooiaanvraag te voorkomen.

Paul begon zijn carrière als octrooigemachtigde in 1996 bij Arnold & Siedsma, waar hij tot 2007 als Europees octrooigemachtigde werkte. Tussen 2007 en 2010 was hij partner bij een ander internationaal octrooibureau, om daarna als partner terug te keren bij Arnold & Siedsma. In dat jaar opende Paul een nieuwe vestiging in Eindhoven – traditioneel het centrum van de Nederlandse maakindustrie en intussen ook bekend als Europese hightechregio – om het groeiende aantal cliënten in Zuid-Nederland optimaal te kunnen bedienen”

Anderen over Paul

Cliëntgericht, gedreven, kritisch


Overige specialisten