Steve Duxbury BSc

Belgisch octrooigemachtigde, Europees octrooigemachtigde, Managing partner, Nederlands octrooigemachtigde, Partner

Specialisme

Chemie, Farmacie, Geneesmiddelenindustrie, Levensmiddelen- en voedingsindustrie, Medische technologie

Profiel

Steve heeft uitgebreide ervaring met internationale octrooigeschillen en het opstellen van Europese vrijgave adviezen. Hij is expert op het gebied van de verschillen tussen Europees en Amerikaans octrooirecht. In de Europese procedures is zijn Engelse nationaliteit een voordeel.
Steve studeerde scheikunde aan de Universiteit van Londen. Hij specialiseerde zich in organische chemie. Sinds 1993 is hij werkzaam bij Arnold + Siedsma, waar hij het kantoor in München runt. Hij houdt zich voornamelijk bezig met procedures en opposities bij het Europees Octrooibureau op het gebied van farmaceutica, algemene chemie, petrochemie en diagnostische medische apparatuur.
Steve werkt graag intensief samen met de klant. Wanneer er sprake is van een conflicterend octrooi bestaat er de mogelijkheid om bij het Europees Octrooibureau een oppositieprocedure te starten. Hij zoekt samen met de klant naar de beste positie ten opzichte van de concurrent. Deze werkwijze blijkt uit ervaring zeer succesvol te zijn. Een dergelijke manier van werken is erg effectief bij het snel behalen van goede resultaten.

Anderen over Steve

Lef, fel, creatief.


Overige specialisten