Specialisme

Biochemie, Biotechnologie, Moleculaire biologie, Plantenveredeling

Profiel

Fokko is een ambitieuze en nieuwsgierige professional met jaren ervaring in microbiologisch onderzoek. Nadat hij zijn bachelor en master biologie in Leiden heeft afgerond, heeft hij zijn PhD in microbiologie en microbiële ecology behaald aan de ETH Zurich in Zwitserland. Door zijn wetenschappelijke achtergrond als onderzoeker heeft hij veel ervaring in het analytisch benaderen van complexe systemen en problemen, en deze op effectieve wijze op te lossen. Ook heeft hij drie studenten begeleid in hun eindprojecten en samengewerkt met collega’s in andere velden. Fokko staat altijd open voor brainstormen met anderen om nieuwe manieren te vinden om problemen te bekijken en op te lossen.

Na zijn jaren in het lab ziet Fokko er nu naar uit om zijn kennis en ervaring te gebruiken als octrooigemachtigde. Hierin kan hij op een meer toegepaste wijze werken aan een groot aantal diverse projecten, en nog altijd bezig zijn met zijn passie voor wetenschap en innovatie.

Anderen over Fokko

Snel van begrip, enthousiast, analytisch, doelgericht.

Quote

“Fokko is a terrific team player in the lab, generous with his time and eager to discuss his results and the work of labmates. I have no doubt that he would fit in well and enliven any professional environment.” – Msc final project supervisor.


Overige specialisten