Unitary Patent & Unitary Patent Court

Achtergrond

Op 1 juni 2023 is het Europees patentsysteem fundamenteel gewijzigd. Met het nieuwe unitair patent heeft u nu de mogelijkheid om een eerder verleend Europees patent in één keer te valideren in alle deelnemende landen. Een andere grote wijziging is de invoering van het UPC (Unified Patent Court), een nieuw Europees gerechtshof voor patenten.

UPC-desk

Met de komst van de het unitair patent en het UPC krijgt u te maken met een aantal praktische veranderingen als u uw octrooien wilt valideren, u een procedure start of als er een procedure tegen u loopt of wordt gestart. U heeft met de komst van het nieuwe Europese octrooisysteem bovendien iets te kiezen, want u kunt nog steeds uw patenten valideren in individuele Europese landen en er bovendien voor kiezen uw patent niet te laten vallen onder het UPC via een opt-out.

De specialisten van onze UPC desk zijn het aanspreekpunt voor al uw vragen over het UPC en brengen u graag in contact met onze andere collega’s. Onze specialisten hebben allemaal recent UPC-trainingen gevolgd en beschikken over de juiste kennis en ervaring om uw patent portfolio het beste tot zijn recht te laten komen onder het nieuwe systeem.

Internationaal netwerk van patent litigators

Arnold & Siedsma is bovendien partner van het European Patent Litigators Network (EPLN), een groep van toonaangevende IP-kantoren. Met het EPLN heeft u direct toegang tot de UPC-experts van onze internationale partners. U heeft hiermee het voordeel van de combinatie van een internationaal netwerk met daarnaast lokale expertise en ondersteuning in Milaan, München en Parijs (de locaties van het UPC).

Heeft u vragen over een patentprocedure, het UPC of het unitair patent, neemt u dan vooral contact met de specialisten van onze UPC desk.

Naar de EPLN website.

“Met het oog op het indienen, beschermen en handhaven van octrooien brengt het EPLN de kennis van wereldwijd erkende IP-kantoren uit de belangrijkste EU-lidstaten samen.”

Michiel Rijsdijk, Partner bij Arnold & Siedsma en uw persoonlijke contactpersoon voor het EPLN.


Onze specialisten

Ook interessant