20 mei 2020
Nieuws

Lalaland en Syntho winnaars Philips Innovation Award 2020

Op maandag 18 mei heeft de virtuele finale van de Philips Innovation Award plaatsgevonden. De overgebleven acht finalisten hebben tijdens de virtuele finale hun ideeën mogen pitchen aan een jury met als voorzitter de CEO van Philips, Frans van Houten.

De virtuele finale was een groot succes en het kijken van de compilatie op RTL Z eind mei is zeker de moeite waard. Winnaar van de “Innovator League” met een prijs van 50,000 euro is de startup Lalaland. Deze startup maakt gebruik van neural networks voor het creëren van kunstmatige paspoppen. Hierdoor is het mogelijk om tijdens on-line shoppen een goede indruk te krijgen hoe een bepaald kledingstuk bij jouw specifieke persoonlijke eigenschappen, zoals postuur en huidtint, past. Niet iedereen heeft immers de killer body van de modellen die nu vaak worden ingezet om kleding te showen.

De startup Syntho is de winnaar van de Rough Diamond League met een prijs van 10,000 euro en is daarmee de meest veelbelovende startup die maximaal 7 maanden geleden is opgericht. Syntho gebruikt kunstmatige intelligentie , ofwel Artificial Intelligence (AI), voor het genereren van synthetische data dat het delen van data mogelijk maakt die voldoet aan privacy regels.

Als trotse sponsor van de Philips Innovation Award hebben wij ook dit jaar weer uitvoerig contact gehad met de finalisten en de andere deelnemende teams en hen geadviseerd rondom de bescherming van hun Intellectueel Eigendom.

Een korte compilatie zal worden uitgezonden op RTL Z op de volgende momenten:
-        25 mei om 9:15
-        26 mei om 17:45
-        28 mei om 16:15

Terug