4 april 2018
Nieuws

Finalisten Philips Innovation Award 2018 bekend

Op 28 maart j.l. zijn de finalisten van de Philips Innovation Award 2018 bekend geworden.

Tijdens een Innovation Market in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam hebben 30 semi-finalisten hun ideeën aan een publiek gepresenteerd en gestreden om een felbegeerde plaats in de finale.

Elk team had de gelegenheid om hun business plan te pitchen voor een volle zaal geïnteresseerden. De jury, waarvan Raimond Haan namens Arnold & Siedsma deel uitmaakte, heeft voorafgaand alle business plannen inhoudelijk beoordeeld op de hoofdthema’s “innovatie”, “startup”, “markt” en “financieel”, die elk meerdere deelthema’s hadden. De pitch vormde een aanvullend aspect van het totaaloordeel van de jury.

Parallel aan de pitches vond de Innovation Market plaats, waarop de deelnemers met de juryleden en het publiek, dat uit succesvolle ondernemers, investeerders en studenten bestond, in gesprek konden treden.

Binnen de Philips Innovation Award zijn er twee hoofdklassen: de “Innovators” strijden om de Philips Innovation Award ter waarde van €50.000,- en de “Rough Diamonds” strijden om de Rough Diamonds Award ter waarde van €10.000,-. Een team valt in de categorie “Rough Diamond” als zij minder dan drie maanden staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De jury heeft op 28 maart j.l. de 8 finalisten gekozen.

De “Innovators” Closure, IV-Wear, Opt Medical, SPIKE Mobility en AcaBoo zullen in de finale strijden om het prijzenpakket van €50.000,-.

De “Rough Diamonds” Circal Technologies, Ratio en MedCore concurreren op deze dag voor de Rough Diamond Award.

De “Innovators” die aan de finale zullen deelnemen en aanspraak maken op het prijzenpakket van €50.000,- zijn:

  • Closure ontwikkelt een dienst waarmee nabestaanden digitale accounts, aanmeldingen en contracten van een overleden persoon eenvoudig kunnen sluiten;
  • IV-Wear heeft een draagbaar infuussysteem ontwikkeld, waardoor patiënten mobieler zijn. Deze mobiliteit heeft tevens een positief effect op het herstel;
  • Opt Medical richt zich op het aanbieden van een contraceptie mogelijkheid voor vrouwen in met name derde wereld landen;
  • SPIKE Mobility gebruikt bewezen technologie om een elektrische motorfiets te ontwikkelen, en richt zich met name op de Afrikaanse markt; en
  • AcaBoo ontwikkelt een streaming service voor studieboeken. 

De “Rough Diamonds” die aan de finale zullen deelnemen zijn:

  • Circal Technologies is bezig met de ontwikkeling van een systeem, dat schadelijke emissies van containerschepen kan omzetten naar algen. Deze algen kunnen vervolgens worden gebruikt als bestanddeel van medicijnen of diervoeder, voor de vervaardiging van bio-plastics of als biomassa;
  • Ratio stelt ingenieurs in staat om een ontwerpproces te optimaliseren en gedeeltelijk te automatiseren; en
  • MedCore heeft zich tot doel gesteld om medisch specialisten een intuïtieve controle over (digitale) systemen in een operatiekamer te geven.


2018-03-28-PHIA_28Maart_2018_Rotterdam-2.jpg
Op 7 mei zal de finale in Theater Rotterdam Schouwburg plaatsvinden. De winnaars zullen worden gekozen door de jury, voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips. De jury zal bij haar keuze vooral letten op impact, duurzaamheid en haalbaarheid van de business plannen van de deelnemers.

Arnold & Siedsma is sinds 2012 partner van de Philips Innovation Award. Ook dit jaar hebben wij weer uitvoerig contact gehad met meerdere deelnemende teams en ze geadviseerd rondom de eventuele bescherming van hun Intellectueel Eigendom. Daarnaast ontvangen de hierboven genoemde Finalisten aanvullende coaching.

Meer informatie over de Philips Innovation Award is te vinden op de website: www.phia.nl

Terug