Choose your language

Praktijkgebieden

Oppositie tegen merkregistraties

In de Benelux, de Europese Unie en in veel andere landen kent de registratieprocedure de mogelijkheid van een oppositie. Dit is een redelijk eenvoudige manier om bij het officiële merkenbureau van een bepaald land of territoir bezwaar te maken tegen de registratie van een jongere, overeenstemmende merkaanvrage. Het instellen van een oppositie is gebonden aan een termijn die in principe niet kan worden uitgesteld. Arnold + Siedsma adviseert haar cliënten vakkundig over hun juridische positie bij een oppositie en voert de procedure op een efficiënte en daadkrachtige wijze.

Bovendien is Arnold + Siedsma een bekwame speler in het onderhandelen tussen partijen om de mogelijkheden van een schikking te onderzoeken. De uiteindelijke oplossing moet juridisch onderbouwd zijn, maar minstens zo belangrijk zijn praktische, financiële en commerciële gevolgen van onderlinge afspraken. Het gaat er immers om of de uitkomst in de praktijk voor u werkbaar is.

Mede door de nauwe samenwerking met onze eigen advocaten kan een zorgvuldige kwaliteitscontrole gerealiseerd worden, waardoor u bij een eventueel vervolg van de oppositieprocedure voor de nationale rechter niet voor verrassingen komt te staan. Wij zullen als gevolg van deze unieke combinatie bovendien uw gehele dossier behandelen, ook voor de rechter!

Doe de gratis Arnold + Siedsma merkcheck
Arnold + Siedsma onderzoekt vrijblijvend of uw merk (woord/logo/et cetera) beschermd is en/of er mogelijkheden zijn voor verbetering.
Door de onderstaande vragen te beantwoorden, kunnen wij u een aantal korte adviezen geven. Let op: deze gratis service is slechts een beperkte check.
Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Nicole van Roon, nvanroon@arnold-siedsma.nlof bellen met 070 3654833.