Octrooi (patent) aanvragen

Octrooiaanvragen opstellen is misschien wel de kern van het octrooigemachtigdenvak; de octrooigemachtigden van Arnold & Siedsma zijn in staat elke vinding op papier te zetten om bescherming door middel van een octrooi mogelijk te maken.

Het aanvragen van een octrooi of patent

Een octrooigemachtigde stelt een tekst op voor uw octrooiaanvraag waarin uw uitvinding uitgebreid beschreven wordt. Deze tekst wordt vaak aangevuld met een aantal octrooitekeningen. Deze octrooitekeningen worden door onze tekenaars, in samenspraak uiteraard met de octrooigemachtigde, vervaardigd. De kwaliteit van de tekst en tekeningen van de octrooiaanvraag bepaalt grotendeels de waarde van uw latere octrooi. Arnold & Siedsma heeft de juridische en technische expertise in huis om uw vinding op schrift te stellen op een zodanige wijze dat de bescherming aansluit bij uw vinding en uw strategie.

Octrooiaanvragen door Arnold & Siedsma

In haar meer dan 100-jarige bestaan heeft Arnold & Siedsma een uitgebreide clientèle opgebouwd en een ruime ervaring opgedaan in het beschermen van uitvindingen. Hierbij staan kwaliteit en klantgerichtheid voorop. Met name voor wat betreft de juridische mogelijkheden die een octrooi en een octrooiaanvraag bieden, heeft Arnold & Siedsma met haar eigen advocatuurafdeling een toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld wanneer het aankomt op juridische vervolgstappen tegen inbreukmakers.

Meer over Arnold & Siedsma