Modelregistratie

Een model dient geregistreerd te worden indien men een beroep wil kunnen doen op de volledige bescherming van het modelrecht. Het model geniet bescherming in het land of de regio waar het model in het officiële modellenregister geregistreerd is.

Model registreren

Hoewel de vereisten voor modelbescherming in de meeste landen in grote lijnen overeenkomen, zijn er toch duidelijke verschillen in de formaliteiten die verricht moeten worden. Bovendien heeft het nieuwheidsvereiste niet overal dezelfde strekking. De gespecialiseerde modellengemachtigden van Arnold & Siedsma kunnen u omtrent de registratievereisten vakkundig informeren. Wij beschikken tevens over een reproductie-afdeling voor de vervaardiging van tekeningen, aangezien duidelijke afbeeldingen van het model onontbeerlijk zijn voor een zo volledig mogelijke bescherming.

Modelregistratie door Arnold & Siedsma

Arnold & Siedsma bepaalt graag samen met u de juiste strategie om tot een optimale bescherming van uw modellen te komen waarbij u gebruik kunt maken van de voordelen die de verschillende registratiesystemen u kunnen bieden.

Meer over Arnold & Siedsma