ir. Joost Grootscholten

Partner, Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Specialisme

Computertechniek, Elektrotechniek, Fysica, Medische technologie, Werktuigbouwkunde

Profiel

Joost heeft, sinds hij in 1993 als octrooigemachtigde begon, ruime ervaring op diverse technische gebieden opgedaan. Hij heeft octrooiaanvragen opgesteld, verleend gekregen en over octrooien geprocedeerd op het gebied van nanotechnologie, MEMS-techniek, halfgeleidertechnologie, RF-ID, smartcards, digitale media, werktuigbouwkundige configuraties, gesimuleerde haarden, telecommunicatie, navigatiesystemen, telefonie, fietscomponenten en paraplu’s.

Hij is specialist in het octrooieren van elektrotechnische, en in het bijzonder software gerelateerde uitvindingen. Hij is betrokken geweest bij grote complexe rechts- en advieszaken met betrekking tot CD, DVD, BluRay, MP3, GSM (inclusief het tappen daarvan), en vele andere technologieën, die vaak voor compatibiliteit op standaarden en technische specificaties zijn gebaseerd. In die gevallen dienen de specificaties om toegankelijkheid voor het publiek tot de technieken te waarborgen, terwijl de producenten feitelijk de markt verdelen. Een probleem waarbij kartelrecht ook om de hoek komt kijken.

Prioriteit voor Joost is het zakelijk belang van de cliënt. Procederen is een middel en geen doel op zich. Hij zal altijd alle expertise en creativiteit aan de dag leggen om de belangen van zijn cliënt te behartigen. Hij zoekt naar creatieve middelen om dreigende escalaties tussen partijen te ontzenuwen, maar – natuurlijk – zonder daarbij enige concessies op de belangen van de cliënt te doen.

Anderen over Joost

Kwaliteit; Creativiteit; kostenbeheersing; duidelijke afspraken maken en nakomen


Overige specialisten