ir. Rob Vernout

Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Rob Vernout

Vakgebied:
Computertechniek, ICT, fysica, medische technologie, werktuigbouwkunde


Profiel:
Sinds 1998 is Rob als octrooigemachtigde verbonden aan Arnold & Siedsma. Hij heeft veel ervaring op het gebied van mechanische en elektromechanische inrichtingen, zoals medische apparatuur, verlichting, voedingsmiddelenverwerking, verpakking, logistieke oplossingen en landbouwwerktuigen. Daarnaast heeft Rob zich gespecialiseerd in het octrooieren van software.

De werkwijze van Rob is erg klantgericht. Hij denkt mee en vindt het zeer bevredigend om cliënten veilig door het ‘octrooimijnenveld’ te loodsen dat op hun pad komt bij de ontwikkeling en exploitatie van nieuwe producten. Hij speelt daar een adviserende rol in om de best mogelijke bescherming van een nieuwe uitvinding te garanderen. Als er inbreuk wordt gemaakt op een octrooi, kan het soms een goede strategie zijn te streven naar een licentieovereenkomst, is de ervaring van Rob.

Soms ontkom je toch niet aan een gerechtelijke procedure. Mocht het zo ver komen dan blijkt Rob een strijdbaar type die vindt dat je dan ook alles uit de kast moet halen.

Rob heeft een zeer brede achtergrondkennis over alles wat met intellectueel eigendom te maken heeft. Hij verwierf een solide reputatie als hoofdredacteur van een wereldwijd bekend handboek voor octrooi-, merken- en modellengemachtigden ("The Brown Book", www.kluwermanualip.com/aboutus.aspx).


Anderen over Rob:
Klantgericht, denkt mee, vindingrijk


CV

Werkverleden:
1998-heden: octrooigemachtigde bij Arnold & Siedsma

Opleiding:
1985-1991: Universiteit Twente, Werktuigbouwkunde (productietechniek)

Talen:
Nederlands, Engels, Duits, Frans

Nevenfuncties en lidmaatschappen:
Rob is lid van de Orde van Octrooigemachtigden, European Patent Institute en Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle (AIPPI).


Telefoon: +31 20 644 40 00