drs. Kolja Adamczyk

Europees octrooigemachtigde, Nederlands octrooigemachtigde, Belgisch octrooigemachtigde

Over Kolja Adamczyk

Vakgebied:
Materiaalkunde, Polymeer Technologie, Print Systemen, Microfabricage, Mechanische Transport Systemen, Microsysteem technologie, Mechatronica.


Profiel:

Kolja heeft een industriële achtergrond en is bekend met productontwikkeling en met IE-strategie. Kolja wil zijn ruime expertise graag inzetten om grotere SME's en internationale bedrijven te voorzien van de beste strategische adviezen.

Hij is een strategische denker die graag werkt met cliënten die te maken hebben met stevige concurrentie, strategische samenwerkingen willen aangaan en/of worstelen met octrooivraagstukken of het geheimhouden van know-how. Hij gaat voor een duurzame IE-strategie en daarmee voor een langetermijnrelatie met cliënten.

Hij is werkzaam geweest als in-house adviseur voor verschillende internationale bedrijven en weet hoe hij technologische inzichten combineert met bedrijfsrelevantie. Hij heeft ervaring met het opstellen en verleningsprocedures van octrooien, het uitvoeren van freedom to operate-studies voor grote projecten, procederen en het beheren van octrooiportfolio's.

Op technisch vlak heeft hij ervaring met procestechnologie en dan met name op het gebied van chemische processen, de voedingsmiddelenindustrie en microfabricage.  Hij is ook bekend in de wereld van materiaalkunde. Denk daarbij aan polymeertoepassingen, coatingtechnologieën, composietmateriaal en 3D-printen. Ook is hij bekend op het terrein van persoonlijke verzorgingsproducten en farmaceutische formuleringen.

Highlights:

  • Hij was betrokken bij de ontwikkeling van een audit-adviesinstrument binnen A&S om zo cliënten te kunnen adviseren over het maximaliseren van de bedrijfsrelevantie van hun octrooiportfolio.
  • Hij heeft in-house gewerkt bij een Duits chemicaliënbedrijf en daar uitvindingen beoordeeld en octrooiaanvragen opgesteld.
  • Hij heeft met succes voor meerdere cliënten claims op octrooi-inbreuk weerlegd.

CV

Opleiding:
Rijks Universiteit Groningen, Polymeerchemie

Talen:
Nederlands, Engels, Duits


Telefoon: +31 24 397 85 38