27 maart 2019
Artikel

Finalisten Philips Innovation Award 2019 bekend

Op woensdag 20 maart zijn de finalisten van de Philips Innovation Award 2019 bekend geworden. De Philips Innovation Award is de grootste innovatie ondernemerswedstrijd voor studenten. A&S is sinds 2012 als gold partner verbonden aan de Philips Innovation Award. 

Tijdens de halve finales van de Philips Innovation Award in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam kregen 30 start-ups de gelegenheid hun ideeën te pitchen. De start-ups zijn onderverdeeld in 2 categorieën: innovator league en rough diamond league. Deze laatste categorie is speciaal voor teams die pas na 1 oktober 2018 met hun idee aan de slag zijn gegaan en dus veelal nog niet beschikken over een compleet uitgewerkt business plan, danwel hun innovatie ook al op de markt aan het brengen zijn. Vanuit Arnold & Siedsma neemt octrooigemachtigde Raimond Haan deel als jurylid. 

De jury heeft op 20 maart de finalisten gekozen. De innovators die zullen deelnemen aan de finale zijn BI/OND (healthcare), DeNoize (smart industry), Dyme (Finance), Iron Roots (Sustainable sportswear) en Tensail (manufacturing in the event and festival sector). Zij strijden om het prijzenpakket van €50.000,-. De rough diamonds die aan de finale zullen deelnemen, waarvan de winnaar €10.000,- in ontvangst mag nemen, zijn Hable (Health-tech), Luuno (Health-Tech) en Waterweg (Circular Economy).

Op 6 mei aanstaande vindt de grote finale plaats in de Theater Rotterdam Schouwburg en weten we wie van de finalisten de opvolger wordt van Closure (Innovator) en Circal Technologies (Rough Diamond), de winnaars in 2018. Hier zal A&S uiteraard ook weer vertegenwoordigd zijn als partner van de Philips Innovation Award. 

Meer informatie over de Philips Innovation Award is te vinden op de website: www.phia.nl

Terug