14 mei 2018
Nieuws

Closure en Circal Technologies winnaars 2018 Philips Innovation Award

Op maandag 7 mei heeft de finale van de Philips Innovation Award 2018 plaatsgevonden in een tot de nok toe gevulde Rotterdamse Schouwburg. Tijdens de finale mochten de overgebleven acht finalisten in drie minuten hun ideeën pitchen aan een expert jury met als voorzitter de CEO van Philips, Frans van Houten.

Arnold & Siedsma is trots om al zes jaar als sponsor bij te dragen aan dit initiatief dat zowel innovatie als ondernemerschap stimuleert.

De juryleden keken vanuit verschillende invalshoeken naar de economische haalbaarheid van de ideeën, zoals de financierbaarheid, duurzaamheid, mogelijkheden voor scaling up et cetera.

Elk jaar wordt door de juryleden het belang benadrukt van het goed op orde hebben van de intellectueel eigendomsrechten als een bepalende succesfactor bij het laten groeien en bloeien van startups.

Winnaar van de 2018 Innovator Award met een prijs van 50,000 euro was de startup Closure dat een bedrijfsmodel heeft ontwikkeld dat nabestaanden van overledenen assisteert bij het opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen etc..

Ook was er dit jaar weer een prijs van 10,000 euro voor  de “Rough Diamond”,  oftewel de meest veelbelovende startup die maximaal 7 maanden geleden is opgericht.  De winnaar van deze prijs was Circal Technologies die de ambitieuze doelstelling heeft om emissies van zeeschepen om te zetten naar bruikbare energiebronnen door middel van het inzetten van algen.

Arnold & Siedsma is sinds 2012 sponsor van de Philips Innovation Award. Ook dit jaar hebben wij weer uitvoerig contact gehad met de deelnemende teams en ze geadviseerd rondom de bescherming van hun Intellectueel Eigendom en de verschillende voordelen die ze hiermee kunnen verkrijgen.

Terug