IP Congres 2018 

 

Dinsdag 24 april 2018 heeft de zesde editie van het IP Congres plaatsgevonden in het auditorium van hotel Elzenveld in Antwerpen.

Centraal thema van het congres wass 'Why innovation creates value'. Wij kijken terug op een geslaagde dag en willen de deelnemers en sprekers hiervoor hartelijk danken.

   

Sprekers

Yannick Philippaerts
Belgisch en Europees octrooigemachtigde, Arnold & Siedsma

11451-Yannick.jpg

In 2007 stapte Yannick als net afgestudeerde ingenieur elektromechanica binnen in de wereld van octrooien. Als octrooigemachtigde adviseert hij zijn klanten over alles wat aan octrooien en uitvindingen gerelateerd is. Hij begeleidt klanten met een uitvinding doorheen het proces om een zinvolle bescherming te verkrijgen. Hij adviseert hen in conflictsituaties en staat hen bij tijdens rechtszaken om hun belangen zo goed mogelijk te verdedigen. 

Door jarenlang nauw samen te werken met zijn klanten heeft Yannick veel ervaring opgebouwd als octrooigemachtigde en denkt hij mee als ondernemer om samen met hen de geschikte octrooistrategie te bedenken.  

Marc Lambrechts
Senior Investment Manager, Capricorn Venture Partners

11451-Marcl.jpg

Marc Lambrechts is Senior Investment Manager at Capricorn Venture Partners NV www.capricorn.be and investing out of the Capricorn ICT fund with a focus on digital healthcare and big data.

Marc serves on the board of FEops, Bluebee, Indigo Diabetes, Sensolus, Arkite and Leuven.Inc (Leuven Innovation Networking Circle) and was in charge of the successful investments in e.g. Enfocus, FillFactory and Punch Powertrain.

Prior to joining Capricorn Venture Partners worked at IWT, now Vlaio and in the R&D lab of Terumo Europe NV.

Marc has a PhD in Electrical Engineering from KU Leuven ESAT, Belgium based on his research on biosensors and microsystems.

Bart Geraerts & Jan Schoeters
CTO & CEO, IPEE N.V.

11451-bart.jpg

Bart Geraerts
Bart startte zijn carrière atypisch in de sociale sector. In zijn eerste job was hij verantwoordelijk voor het hergebruik van elektrische toestellen in de kringloopsector en het merk ‘REVISIE’. Later startte hij op zijn stageplaats op de universiteit Antwerpen waar hij onder leiding van Victor Claes aanpassingen voor personen met een handicap ontwikkelde. Bart werd er later coördinator van het interfacultair centrum voor zorgtechnologie.

Een uit de hand gelopen grap, een ondernemende ex-stagestudent een verdere samenwerking met de ondertussen gepensioneerde Victor lagen aan de basis van het oprichten van Ipee…

11451-jan.jpg

Jan Schoeters

Direct na zijn opleiding productontwikkeling richtte Jan, niet gehinderd door enige zakelijke kennis, een eigen productontwikkelingsbureau Edmire op. Samen met zijn vennoot wist hij dit bureau op de kaart te zetten en ontwikkelde onder andere schoonmaakgereedschap en -toestellen voor belangrijke spelers in de cleaning sector.

De drang om ooit eigen producten te ontwikkelen, een connectie met een ex-stageplaats, een beloftevolle technologie met potentiële toepassingen voor professionele schoonmaak lagen aan de basis van het oprichten van Ipee…

Pascal Bos
Manager Engineering, JAZO
Auteur van "de PRET factor"

11451-pascal.jpg

Als praktisch ingestelde techneut heeft Pascal na de LTS en MTS zijn studieloopbaan succesvol afgesloten met de opleiding HTS werktuigbouwkunde aan de HAN. Na de studie is Pascal als engineer gaan werken bij Fico bv (tegenwoordig BESI). Daarna doorontwikkeld naar projectleider en Manager Engineering bij BESI. In 2007 heeft Pascal de stap gemaakt naar JAZO Zevenaar bv wederom in de functie van Manager Engineering.  Naast de dagelijkse leiding over de engineers is Pascal continue op zoek naar verbeteringen op het gebied van processen en menselijke prestaties.

Mede door de opleiding tot Black Belt Six Sigma is zijn interesse voor LEAN en QRM sterk gegroeid.

Als bedenker van het PRET-gedragsbeleid heeft hij met zijn team goede resultaten geboekt als het gaat om procesverbeteringen en werkgeluk. Deze prestatie leverde JAZO Zevenaar bv de titel op “Slimste bedrijf van Nederland”.

Jo Caudron
Founding Partner & Co-CEO, Duval Union Consulting

11451-Jo-2.jpg

Mark Pecqueur
Docent en onderzoeksontwikkelaar autotechnologie, de Thomas More Hogeschool
Lid van de Europese Advies Commissie (SAE Society of Automotive Engineers)

11451-marc.jpg