Choose your language

Praktijkgebieden

Halfgeleiders & octrooi

Halfgeleiders, beter bekend als ‘chips’, zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ze vervullen een elektronische functie in computers, huishoudelijke apparaten, media-apparatuur, auto’s, medische apparatuur en industriële installaties. De technische ontwikkelingen maken het mogelijk steeds meer componenten op één halfgeleider aan te brengen. Het einde van die ontwikkeling is nog lang niet in zicht. Het is van groot belang uw halfgeleiders te beschermen door middel van een octrooi.

Het economisch belang van halfgeleidertopografieën, ontwerpen voor geïntegreerde schakelingen, is groot.

Geïntegreerde schakelingen en de producten waarin zij vervat zijn, zijn wettelijk gesproken halfgeleiderproducten. De lay-outs voor deze schakelingen worden als halfgeleidertopografieën beschermd, ongeacht de manier waarop zij worden vastgelegd.

Abstract gesproken gaat het om beelden die het driedimensionale patroon van de lagen weergeven waaruit het halfgeleiderproduct is samengesteld, en waarin elk beeld het patroon of een gedeelte van het patroon van een oppervlak van het halfgeleiderproduct in enig stadium van zijn vervaardiging voorstelt. Concreet gaat het om de maskers die worden gebruikt in de fotolithografische processen van de chipfabricage, alsook de digitale bestanden die formeel en ondubbelzinnig de lay-out vastleggen van de chiplagen die samen de talloze transistoren, verbindingen, diodes, enzovoorts van de geïntegreerde schakeling vormen.

Uw halfgeleider goed beschermd met octrooi

Indien u actief bent in de halfgeleidersector is het nuttig u te informeren over de rechten die u heeft als maker van halfgeleiders. Arnold + Siedsma maakt u graag wegwijs in deze interessante materie.

Kunnen wij u helpen? Bel of mail ons

Klik hier voor het overzicht van onze vestigingen