Choose your language

Praktijkgebieden

Merkonderzoeken

Een merk ‘in de markt zetten’ vraagt aanzienlijke investeringen in productie, reclame en marketing. Een goed en efficiënt onderzoek voorafgaand aan de introductie en de bescherming van uw merk hoort daarbij. Onze merkengemachtigden adviseren vakkundig welke merken de toelaatbaarheidstoets zullen doorstaan. Vervolgens kunnen zij u, afhankelijk van uw concrete situatie, met betrekking tot het gekozen merk adviseren over de benodigde onderzoeken. Zo zijn er onderzoeken naar identieke merken, bijvoorbeeld voor de Benelux of Europa of op wereldwijde schaal. Verder zijn er onderzoeken mogelijk naar de beschikbaarheid van een merk in de Benelux en voor elk gewenst land daarbuiten.

Maar andere oudere rechten kunnen ook een probleem voor het gebruik en bescherming van een merk opleveren, zoals handelsnaamrechten, modelrechten en auteursrechten. Afhankelijk van de specifieke situatie zullen eveneens onderzoeken naar oudere gelijkende handelsnamen of modellen of onderzoeken naar het bestaan van auteursrechtelijke claims alsmede naar de beschikbaarheid van domeinnamen plaats moet vinden.

Op basis van de resultaten van de onderzoeken kunnen onze merkengemachtigden u gericht advies geven op de vraag of de indiening van uw merk onoverkomelijke bezwaren zal oproepen, of een goede slaagkans heeft. De bovengenoemde onderzoeken kunnen in de regel binnen circa één week worden gerapporteerd, maar het resultaat kan bij spoed in 1 à 2 dagen beschikbaar zijn.

Doe de gratis Arnold + Siedsma merkcheck
Arnold + Siedsma onderzoekt vrijblijvend of uw merk (woord/logo/et cetera) beschermd is en/of er mogelijkheden zijn voor verbetering.
Door de onderstaande vragen te beantwoorden, kunnen wij u een aantal korte adviezen geven. Let op: deze gratis service is slechts een beperkte check.
Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Nicole van Roon, nvanroon@arnold-siedsma.nlof bellen met 070 3654833.