Choose your language

Praktijkgebieden

Procedures algemeen

Onze advocaten zijn thuis in alle facetten van het octrooi- en merkenrecht. Van het voeren van (inter)nationale inbreukprocedures en nietigheidsacties tot en met advisering over bijvoorbeeld de octrooipositie bij een overname. Ze behandelen de zaken zowel voor de rechterlijke instanties als voor het Europees Octooibureau. Onze experts zijn gewend in rechte op te treden en vertegenwoordigen u voor de Nederlandse rechter in kort geding, bodem- en beroepsprocedures. Dit geldt ook voor procedures voor het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE), het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie, het Europees Octrooibureau, de World Intellectual Property Organization (“WIPO”) en het Europese Hof van Justitie. Vaak behartigen onze experts zaken voor onze cliënten voor de Reclame Code Commissie, de Commissie inzake de Code Geneesmiddelenreclame, arbitragezaken en de International Chamber of Commerce ("ICC"). Kortom, vraagt uw zaak om een procedure, dan bent u bij Arnold + Siedsma in goede handen. Naast de handhaving van uw rechten, helpen wij u bij de exploitatie van uw uitvinding.

Daarnaast bezitten onze advocaten expertise op het gebied van licenties, R&D overeenkomsten, technology transfer, spin-off, technology rating en aanvullende beschermingscertificaten.

Onze advocaten werken samen met onze octrooigemachtigden en beschikken over een uitgebreid internationaal netwerk netwerk van toonaangevende octrooiadvocaten.

Kunnen wij u helpen? Bel of mail ons

Klik hier voor het overzicht van onze vestigingen