Choose your language

Diensten

Octrooi instandhouden

Voor vrijwel elk aangevraagd of verleend octrooi recht moet een zich herhalende taks worden betaald aan de verlenende (overheids-)instanties. Deze vergoeding, de zogenaamde jaartaks of instandhoudingstaks voor uw octrooi, moet op tijd betaald worden.

Betaling instandhouding octrooi

Arnold + Siedsma betaalt op uw verzoek de jaartaksen voor uw octrooi. Arnold + Siedsma regelt de betaling van de jaartaksen voor uw octrooi in alle landen van de wereld.

De betalingen worden georganiseerd door de hierin gespecialiseerde Arnold + Siedsma vestiging in Zug (Zwitserland). Hierbij wordt een “state of the art” computersysteem  gebruikt dat ervoor zorgt dat u tijdig wordt gewaarschuwd om de taksen voor uw octrooi te betalen. De trackrecord van ons kantoor voor dergelijke betalingen en ons administratief systeem behoren tot de beste van Europa.

Octrooi continueren of niet?

De jaarlijkse betaling leidt ook vaak tot een zakelijke afweging of de betaling nog wel gecontinueerd moet worden. Arnold + Siedsma kan u helpen bij het maken van deze afweging, waarbij de beschermingsomvang van uw octrooi en het commerciële voordeel gewogen worden tegen de betaling van de betreffende ambtelijke taks voor uw octrooi.

Kunnen wij u helpen? Bel of mail ons

Klik hier voor het overzicht van onze vestigingen